Rebranding


Manusia mudah jemu. Apa saja yang dilakukan biasanya tak lama. Termasuk juga dalam mendengar lagu-lagu. Sesedap mana pun lagu tersebut, selepas di dengar lebih kurang 50 kali saja mula datang rasa jemu.

Sebab itu sehebat mana produk itu pada sewaktu masa dulu, kini ia akan hilang di telan zaman jika tidak di buat ‘rebranding’ atau penjenamaan semula Produk yang di keluarkan sekarang pula perlu ada perubahan untuk berdaya saing pada masa akan datang.

Dalam organisasi pun selalu dilakukan penstrukturan semula bagi mengelakkan kebosonan dalam bekerja atau kekeringan idea. Syarikat-syarikat gergasi juga selalu bertukar CEO dan lembaga pengarahnya. Tidak semestinya kerana prestasi yang rendah
atau kerana keuntungan sayarikat yang merosot. Cuma mungkin hanya kerana perlu ‘rebranding’ demi tuntutan semasa bagi memastikan syarikat terus berdaya saing.

Kita manusia yang di jadikan Allah juga sentiasa mengalami perubahan. Dari bayi bertukar ke kanak-kanak. Seterusnya ke alam remaja dan dewasa. Akhirnya tua di makan usia. Setiap tahap yang kita lalui pula penuh dengan pancaroba sesuai dengan usia kita.

Mereka yang berjaya mengubah tahao ilmu, pemikran, amal dan akhlak mereka mengikut perubahan usia meraka itulah biasanya orang yang mendapat kejayaan. Mereka yang ‘statik’ biasanya akan ketinggalan atau di tinggalkan. Lumrah alam.

Ya Allah, Jadikan aku hamba Mu yang sentiasa sedar Engkau sentiasa bersama ku..amin

Advertisements

One response to this post.

  1. Posted by yatirahman on Februari 3, 2010 at 10:14 pm

    betui3. bila tn hj nk rebranding inova ke alphard

    Balas

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s