Jahanam Israel, Jahanam APCO


Kasihan Palestin…. Bantuan perubatan dan makanan yang cuba dihantar oleh sukarelawan yang tak bersejanta pun diserang. Seramai 15 orang telah terkorban setakat ini. Nasib 12 sukarelawan malaysia termasuk seorang wakil rakyat tidak diketahui.

Mereka pergi tanpa senjata. Tiada sesuatu alat pun untuk berperang. Tapi mereka ada Allah…

Kita?

Apa tindakan kita? Berdiam diri? Tak buat sesuatu? Apa yang boleh kita lakukan? Macam-macam sebenarnya. Kita boleh berdoa untuk konvoi bantuan tersebut. Kita boleh solat hajat juga untuk mereka. Kita juaga boleh mengajak orang lain, tak kira sahabat, jiran dan sesiapa jua untuk kembali kepada Allah SWT.

Kita juga boleh tunjukkan bantahan kita kepada pihak yang bekerjasama dengan Syarikat milik yahudi seperti APCO, (tahu tak isu ni? kalau belum tahu cari maklumat lanjut) dan minta mereka menghentikan kerjasama dengan mereka.

Kita juga mesti sama-sama menghentikan diri kita dari berbuat dosa dan bertaubat. Tinggalkanlah dosa-dosa kita. Mungkin sebab dosa kita, Allah uji mereka disana.

Dengan meninggalkan dosa-dosa kita baru Allah akan mendengar doa kita untuk konvoi bantuan tersebut dan doa kita untuk rakyat Palestin.

Ya Allah, bantulah perjuangan Umat Islam di Palestin dan berilah perolongan kepada pasukan yang berjuang membantu mereka…amin

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: